LUUKKU 7: Fetapasteijat
Pasteijat ovat helppoja valmistaa ylättysvieraille, pikkujouluihin tai nyyttikesteille. Ne maistuvat erinomaisilta parhaassa seurassa.
Pasteijoiden valmistusta tarvitset torttu- tai lehtitaikinalevyjä, fetaa (tai esim. sinihomejuustoa), 2 munaa, seesaminsiemeniä (myös unikonsiemenet käyvät tai siemenet voi jättää poiskin).
Toimi näin:
1. Ota taikinalevyt sulamaan ja valmista sillä aikaa fetatahna:
1 pkt fetaa
1 muna
ripaus mustapippuria
ripaus yrttimaustetta
sekoita kulhossa tahnamaiseksi
2. Leikkaa levyt neliöiksi ja levitä tahna neliön keskelle. Taittele neliöt ''ketunnaamoiksi''
3. Voitele ketunnaamat munalla ja ripottele päälle sesaminsiemeniä
4. Paista uunissa kullanruskeiksi ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti